Ģimene – Dieva pārstāvniecība (Apustulis Uliss Tofs)

[dropcap]S[/dropcap]ākot svētdienas dievkalpojumu mācītājs Rufus uzmundrināja draudzi. Viņš teica, ka Dievs uz zemes vēlas Savu ģimeni. Dievs vēlas, lai mūsu galvenais mērķis būtu – piepildīt Dieva gribu, jo tieši tas mūs padara par Dieva ģimeni. Ja Dieva griba nebūs mūsu galvenā prioritāte un galvenais mērķis, mēs nevarēsim kļūt par to garīgo ģimeni, kura pienes godu Dievam. Tieši tāpēc Jēzus teica: 
„Tad Viņa māte un Viņa brāļi nāca un, ārā stāvēdami, pie Viņa sūtīja un Viņu sauca. Un ļaudis sēdēja ap Viņu un Viņam sacīja: “Redzi, Tava māte un Tavi brāļi, un Tavas māsas ārā Tevi meklē.” Un Viņš tiem atbildēja un sacīja: “Kas ir Mana māte un Mani brāļi?” Un Viņš visapkārt uzlūkoja tos, kas ap Viņu sēdēja, un saka: “Redzi – Mana māte un Mani brāļi. Jo, kas Dieva prātu dara, tas ir Mans brālis un māsa, un māte.”(Marka 3:31-35).
 Kristus miesa ir domāta Dieva gribas piepildīšanai. Jēzus, atnākot uz zemi, teica: 
„Tāpēc, pasaulē ienākdams, Viņš saka: upurus un dāvanas Tu neesi gribējis, bet miesu Tu Man esi radījis. Dedzināmie upuri un grēku upuri Tev nav patikuši. Tad Es sacīju: raugi, Es nāku, grāmatā par Mani ir rakstīts, Tavu prātu darīt, ak, Dievs!” (Ebrejiem 10:5-7).
 Un tālāk, mācītājs Rufus vērsās pie Nehemijas grāmatas. 
„Tagad nu es sacīju viņiem: “Jūs redzat nelaimi, kādā mēs esam, ka Jeruzāleme ir izpostīta un tās vārti sadedzināti ugunī. Nāciet, un uzcelsim atkal Jeruzālemes mūrus, lai mēs vairs ilgāk nebūtu par apsmieklu!” Un es stāstīju viņiem par sava Dieva roku, kas labvēlīga bijusi pār mani, un arī par ķēniņa vārdiem, ko viņš bija man teicis. Un viņi sacīja: “Celsimies un celsim!” Tā viņi stiprināja savas rokas labajam darbam.” (Nehemijas 2:17-18).
 Dievs ielika Nehemijas sirdī nastu par Jeruzālemes stāvokli un vēlēšanos atjaunot pilsētu. Lai rastu risinājumu, Nehemija vairākas dienas lūdza un gavēja. Un Dievs deva Nehemijam vēlēšanos iet un celt ap Jeruzālemi mūrus. Nehemija ieraudzīja Jeruzālemes nožēlojamo stāvokli, bet vienatnē viņš šo situāciju nespēja mainīt, viņam bija nepieciešami palīgi. Jebkura lieta sākas ar to, ka cilvēks sāk redzēt to, ko Dievs viņam rāda, un nevis to, ko viņš pats grib redzēt. Iespējams, ka tolaik Jeruzālemē dzīvojošie cilvēki raudāja, kurnēja, iespējams, ka tie pat apvainojās uz Dievu par to, ka pilsētas un tās mūri bija sagrauti. Bet, situācija tāpēc nemainījās, jo kurnēšana un neapmierinātība nekad neko nemaina. Lai atrisinātu problēmu ir vajadzīgi cilvēki, kuri uzņemsies rūpes atrisināt šo problēmu. Nehemija kļuva tieši par tādu cilvēku, kurš nekurnēja, bet ķērās pie tā, lai atrisinātu radušos problēmu. Nehemija paziņoja cilvēkiem Dieva vārdu un ķēniņa teikto, un tad viņš pateica: „Celsim!” Tas bija cilvēku lēmums. Dievs grib, lai draudze „Gars un patiesība” kļūst par Dieva ģimeni, kura pieņems lēmumu stiprināt savas rokas labiem darbiem un nodarboties ar Dieva gribas piepildīšanu. Ja mēs nesakoncentrēsim savu uzmanību uz Dieva gribas piepildīšanu, tad sātans noslogos mūs ar saviem darbiem. Man jādomā par to, – ko es varu darīt, lai uz zemes tiktu piepildīti Dieva labie darbi, un tad to risināšanai Dievs man dos Savas radošās idejas. Mums jāstiprina savas rokas un jāpieņem lēmums piepildīt Dieva gribu, – lai Dievs tiktu pagodināts.Un tālāk sludināja Apustulis UlissTofs. Viņa svētruna saucās: „Ģimene – Dieva pārstāvniecība”. 

Līdzīgi raksti

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.