Dieva žēlastības atbrīvošana

[dropcap]Š[/dropcap]ajā svētdienā mācītājs Rufus runāja par to, kā mēs varam saņemt žēlastību no Dieva, un par to, kādu vietu cilvēka dzīvē ieņem Dieva žēlastība.Lai ieietu Dieva mantojuma pilnībā, lai iegūtu Viņā pilnīgu brīvību un lai piepildītu savu aicinājumu, katram ticīgajam ir vajadzīga Dieva žēlastība. Apskatīsim dažas Rakstu vietas, kurās uzsvērts žēlastības svarīgums un nozīmīgums mūsu dzīvē. 
Jo no Viņa pilnības mēs visi esam dabūjuši žēlastību un atkal žēlastību. Jo bauslība ir dota caur Mozu, bet žēlastība un patiesība nākusi pasaulē caur Jēzu Kristu.” (Jāņa 1:16-17)
 Bauslība nāca caur Mozu, bet žēlastība un patiesība – caur Jēzu Kristu. Pirms Jēzus Kristus atnāca uz zemi, Izraēla tauta dzīvoja pēc Mozus bauslības, cenšoties izpatikt Dievam. Bet savas nepilnības dēļ ļaudis nespēja pilnībā šo bauslību izpildīt, tādēļ dzīvoja zem pastāvīga nosodījuma. Un tikai Jēzus Kristus atnesa uz zemi žēlastību un patiesību. Dieva patiesība atnesīs cilvēka dzīvē brīvību un izmaiņas. Bez Dieva patiesības iepazīšanas brīvība nav iespējama. Tikai patiesība spēj mūs mainīt un atbrīvot. Lai kā tu necenstos, tu nespēsi pats sevi mainīt un darīt brīvu. Brīvība atnāk tikai caur patiesības iepazīšanu un Dieva žēlastības pieņemšanu. Ja Dieva žēlastība un patiesība aktīvi darbosies mūsos, tad mēs savā dzīvē ieraudzīsim acīmredzamas, pozitīvas izmaiņas. Tāpēc mums jāpieliek pūles, lai iepazītu Dieva patiesību un iemācītos pieņemt žēlastību no Viņa. Lai iepazītu Dieva patiesību, mums jāsadarbojas ar Viņu. Apustulis Pāvils apzinājās, kas tas, par ko viņš bija kļuvis, nebija viņa paša nopelns, bet gan bija noticis, pateicoties Dieva žēlastībai viņa dzīvē. Par to mēs lasām sekojošajā Bībeles fragmentā: 
“Bet no Dieva žēlastības es esmu, kas es esmu, un Viņa man dāvātā žēlastība nav bijusi veltīga, es esmu vairāk par viņiem visiem strādājis, tomēr ne es, bet Dieva žēlastība, kas ir ar mani.”  (1.Korintiešiem 15:10)

Līdzīgi raksti

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.