Gudrība ražai – 2/2 daļa

[dropcap]Š[/dropcap]ajā svētdienā mācītājs Rufus uzmundrināja visus tos, kuri piedalījās 21 dienas gavēnī, – lai viņi gaida reālus brīnumus un Dieva iejaukšanos visa šī gada garumā. Jēzus, atrodoties gavēņa laikā tuksnesī, meklēja Tēva vaigu un gribu. Un šajā laikā nekādi īpaši brīnumi nenotika. Tomēr Bībelē ir teikts, ka tad, kad Jēzus pabeidza Savu gavēni, Viņš atgriezās gara spēkā, un valodas par Viņu izplatījās visā apkārtnē. Brīnumi un Dieva godības izpausme piepildīja Jēzus kalpošanu nevis gavēņa laikā, bet gan pēc tā. Arī mums jātic, ka Dieva brīnumi jau ir ceļā. Dievs grib izpaust Sevi mūsu dzīvē un mūsu vidū. Viņš grib dāvāt mums ražu visās mūsu dzīves sfērās. Dievs ir uzticīgs tam, ko Viņš ir apsolījis Savai tautai. Bet mums ir jāgrib un jāgaida tas, ko Dievs ir apsolījis. Mūsu Dievs ir suverēns Dievs, Kurš dara visu, ko Viņš grib, kad grib un kā Viņš grib. Bet Dieva suverenitāte nenoņem atbildību no mums. Dievs sadarbojas ar cilvēku. Dieva druvā mēs esam Dieva līdzstrādnieki. Tas Kungs aicina mūs kā Savus līdzstrādniekus sadarboties ar Viņu, lai caur to mēs varētu ieraudzīt to ražu, kuru Viņš sagatavojis priekš mums.Un kā jau tika teikts pagājušajā dievkalpojumā, Dievs vada mūs ar Savas gudrības spēku. Tieši tāpēc mums ir tik svarīgi pastāvīgi iegūt un pieaugt Dieva gudrībā. Bībelē ir teikts: 
„Jo īstās gudrības sākums ir, ja to labprāt klausās un ja tā cilvēkiem ir mīļāka par visiem labumiem kopā!” / Salamana pam.4:7/
 Mēs redzam, ka gudrība ir svarīgāka par visu. Gudrība ir svarīgāka un vērtīgāka par visu mūsu mantu. Tieši gudrība dod cilvēkam bagātību, apsardzību un dzīvību. Mūsu veiksme ir atkarīga nevis no mūsu mantas daudzuma, bet gan no dievišķās gudrības daudzuma mūsu dzīvē. Dievišķā gudrība nemētājas virspusē, tā jāmeklē un jāiegūst. Gudrība – tā ir iegūto zināšanu pielietošana praksē. Tas nozīmē, ka bez zināšanām mums nebūs gudrības. Zināšanas – tā nav tikai informācija par kaut ko vai par kādu, tā ir arī mūsu dzīves pieredze. Gudrība – tā ir informācija, kas pārvērtusies par dzīves principiem, saskaņā ar kuriem mēs dzīvojam un rīkojamies. Tieši dievišķā gudrība palīdzēs mums ieraudzīt ražu visās mūsu dzīves sfērās. Bībelē runā par dažādiem gudrības veidiem: zemes, dvēseles, sātana gudrību un Dieva gudrību, kas nāk no augšienes.

Līdzīgi raksti

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.