Iedziļinies sevī un mācībā! /Veselīgas mācības spēks/ (Mācītājs Rufus Adžiboije)

[dropcap]M[/dropcap]ācītājs Rufus svētdienas svētrunā skāra jautājumu par to, cik svarīga ir Dieva mācība un pareiza attieksme pret mācību. Ja mēs ļausim Dievam mainīt mūsu domāšanu, spēsim aizliegt sevi un nolikt Dievu un Viņa mērķus pirmajā vietā, tad pasaule nepaliks tāda pati, bet tiks izmainīta, un zeme piepildīsies ar Dieva godību. 
„Redziet, kādu mīlestību Tēvs mums ir parādījis, ka tiekam saukti Dieva bērni, un mēs tādi arī esam. Pasaule mūs tāpēc neatzīst, ka tā Viņu nav atzinusi.”(1.Jāņa 3:1).
 Dievs ir mīlestība, un Viņš ir pierādījis Savu mīlestību, nosaucot mūs par Saviem bērniem. Bet, svarīgi ir ne tikai saukties, bet arī BŪT par Dieva bērniem. Mums jāatbilst tam vārdam, kādā mūs nosaucis Dievs. Dievs vēlas, lai mēs maināmies un topam par Viņa bērniem – caur Viņa Vārda mācību. Ja mēs noniecinām(ignorējam) šo mācību, mēs kavējam garīgās izaugsmes procesu un nemaināmies. Tieši šī iemesla dēļ mēs mūsu draudzē mācām Dieva Vārdu. 
„Mīļie, tagad mēs esam Dieva bērni, un vēl nav atklājies, kas mēs būsim. Mēs zinām, ka, kad tas atklāsies, mēs būsim Viņam līdzīgi, jo mēs redzēsim Viņu, kāds Viņš ir.” (1.Jāņa 3:2).
 Mūsu kristīgās dzīves mērķis ir – līdzināties Jēzum Kristum. Daudzi cilvēki domā, ka augšminētajā Rakstu vietā tiek runāts par Jēzus otro atnākšanu, – bet, tas tā nav. Te tiek runāts par to, ka mums jāmainās nevis pēc nāves, bet gan dzīvojot uz zemes. Dievs mums ir devis visu nepieciešamo – Vārdu, Svēto Garu, draudzi, – ar nolūku, lai mēs mainītos un kļūtu tādi, kā Viņš. Kad mēs ieraudzīsim Jēzu, tad mēs varēsim pielīdzināties Viņam. Tu pielīdzinies (topi līdzīgs) tam, uz kuru tu skaties un kuru redzi. Tu kļūsti tāds, kā tu pastāvīgi domā. Kā gan mēs varam redzēt Jēzu? Mēs varam redzēt Jēzu tad, kad vēršamies pie Viņa lūgšanās un paliekam Dieva Vārdā. „Bet, līdzko atgriežas pie Tā Kunga, tur sega tiek noņemta. Tas Kungs ir Gars. Kur Tā Kunga Gars, tur ir brīvība. Bet mēs visi, atsegtām sejām, Dieva godību redzēdami kā spogulī, topam pārvērsti Viņa paša līdzībā no spožuma uz spožumu. To dara Tā Kunga Gars.”(2.Korintiešiem 3:16-18).

Līdzīgi raksti

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.