Pateicība – tas ir pareizais veids, lai tuvotos Dievam III

Svētības jums un miers no mūsu Kunga Jēzus Kristus! Es sveicinu jūs mūsu rubrikā „ Ikdienas vārds garīgajam stiprinājumam”! Vairāku dienu garumā mēs runājam ar jums par to, cik nozīmīgs ir slavēšanas spēks ticīgu cilvēku dzīvēs. Tāpat mēs runājām par to, ka daudzas Rakstu vietas mūs pamāca to darīt apzināti un ar izpratni. Bībelē ir teikts: 
 15 Viņi lai pateicas Tam Kungam par Viņa žēlastību un par Viņa brīnuma darbiem, ko Viņš dara cilvēku bērniem, (Ps.107:15)
 Ja jūs lasīsiet visu šo Psalmu, tad jūs ieraudzīsiet, ka tiek pieminēti daudz brīnišķīgu Dieva darbu, kurus Viņš ir veicis cilvēku dēlu labā, kuri ir pateicības vērti. < Dievs nomaldījušos atgriež uz taisna ceļa. < Dievs padzirda izslāpušās dvēseles. < Dievs piepilda ar labumiem alkstošu dvēseli. < Dievs izved gaismā tumsā sēdošos. < Dievs atbrīvo no važām tos, kas ciešanu un grēka ieskauti. < Dievs satriec vārtus un dzelzs durvis, lai izlaistu apcietinātos brīvībā. < Dievs dziedina no slimībām un paglābj no kapa. < Dievs pārvērš vētru klusumā un viļņi norimst, un Viņš atved mūs tajā krastā. < Dievs pārvērš tuksnesi ezerā un izkaltušu zemi par ūdens avotu. < Dievs svētī un vairo. < Dievs nabadzīgo pasargā no nedienām un vairo tā dzimumu. Vai Dievs nav labs tev? Vai tev nav par ko pateikties un slavēt Viņu? Dievs vēlas, lai mēs pareizi attiektos uz Viņa labvēlību un svētībām. Pateicība – tā ir pareiza reakcija uz Dieva labvēlību uz mums. Jēzus ir piemērs mums visās lietās arī runājot par pateicību. Kā Noteicējs un mūsu ticības Pilnveidotājs, Viņš mums ir atstājis piemēru, lai varētu sekot Viņa pēdās. Jēzus ir teicis: 6 Jēzus viņam saka: 
 “ES ESMU ceļš, patiesība un dzīvība; neviens netiek pie Tēva kā vien caur Mani. (Jāņa ev.14:6)
 Vienīgais un pats labākais veids kā mēs varam ieiet mierā un Debesu Tēva nodrošinājumā, – tas ir nākt pie Tēva caur Kristu. Nākt pie Tēva caur Kristu – tas ir sekot Jēzus pēdās. Pat nepieredzējis cilvēks neapmaldīsies, ja sekos Jēzus piemēram. Sekojot Jēzus pēdām, cilvēks tuvojas svētībām un dzīvei pārpilnībā. Mums nav cita ceļa kā tikai tas, ko mums parādīja Jēzus. Un mums pienākas iet pa šo ceļu arī tad, ja visu nesaprotam. Ja mēs nenovērsīsim savas acis no Jēzus, tad mēs nenovirzīsimies no Dieva gribas un nekļūsim dvēselē vāji. 
2 un raudzīsimies uz Jēzu, ticības iesācēju un piepildītāju, kas Viņam sagaidāmā prieka vietā krustu ir pacietis, par kaunu nebēdādams, un ir nosēdies Dieva tronim pa labai rokai. 3 Ņemiet vērā To, kas panesis tādu pārestību no grēciniekiem, lai jūs nepiekūstat, savās dvēselēs pagurdami. Ēbr.12:2-3)
 Rīt mēs apskatīsim pateicības jautājumu Paša Jēzus dzīvē. Pateicās Jēzus Tēvam vai nē? Ja jā, tad kādos apstākļos un kādi bija rezultāti Viņa pateicībai? Es ticu,ka tas palīdzēs mums labāk saprast pateicības nozīmību un būtību mūsu dzīvē. Pateicieties un slavējiet Dievu vienmēr par visu, jebkuros apstākļos, un jūs ieraudzīsiet uz ko ir spējīgs mūsu Dievs! Līdz rītam! Ar Dieva mieru! Mācītājs Rufus Adžiboije

Līdzīgi raksti

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.