Pateicība – tas ir pareizais veids, lai tuvotos Dievam II

Sveicinu jūs dārgie draugi! Žēlastība jums un miers no Dieva Tēva un mūsu Kunga Jēzus Kristus! Aplūkojot Jāzepu, kā piemēru vakar mēs ieraudzījām kā Dievs piecēla un paaugstināja Jāzepu pateicoties tam, ka viņa dzīve bija piepildīta ar paklausību un pateicību Dievam. Jāzeps nesūdzējās un nekurnēja uz Dievu un citiem cilvēkiem, bet kalpoja ikvienā vietā ar prieku un pacilātu sirdi. Un tieši tādēļ Dievs ne tikai svētīja Jāzepu, bet arī nostiprināja viņu viņam dāvātajās svētībās, dāvājot spēku pacelties un ieņemt troni. 
20 Un Jāzepa kungs paņēma to un iemeta cietumā, vietā, kur ķēniņa apcietinātie tika apsargāti, un nu viņš atradās tur, cietumā. 21 Bet Tas Kungs bija ar Jāzepu un tam parādīja žēlastību, un tas ieguva labvēlību cietuma priekšnieka acīs. 22 Un cietuma priekšnieks uzticēja Jāzepam visus apcietinātos, kas bija cietumā, un visu, kas tur bija darāms, to viņš darīja. 23 Un cietuma priekšnieks pats nerūpējās ne par vienu lietu, ko tas bija nodevis viņa rokā, tāpēc ka Tas Kungs bija ar viņu, un visam, ko vien viņš darīja, Tas Kungs lika labi izdoties. (1.Mozus39:20-23)
 
38 Un faraons sacīja saviem kalpiem: “Vai gan var atrast tādu vīru, kam ir Dieva Gars kā šim?” 39 Un faraons sacīja Jāzepam: “Kad nu Dievs tev darījis zināmas visas šīs lietas, tad nav cita uzticamāka un gudrāka vīra par tevi. 40 Tu būsi pārvaldnieks manā namā, un visai manai tautai būs pakļauties taviem vārdiem, tikai par troņa tiesu es būšu lielāks par tevi.” 41 Un faraons sacīja Jāzepam: “Redzi, es tevi ieceļu pār visu Ēģiptes zemi.” 42 Un faraons novilka savu gredzenu no savas rokas un deva to Jāzepam rokā, un viņš apvilka tam dārgas drēbes un lika tam zelta ķēdi ap viņa kaklu. 43 Un viņš lika tam braukt savos otrajos ratos, kas tam bija, un lika saukt viņa priekšā: “Metieties ceļos!” Tā viņš to iecēla pār visu Ēģiptes zemi. 44 Un faraons sacīja Jāzepam: “Es esmu faraons, bet bez tavas ziņas lai neviens cilvēks nepaceļ nedz savu roku, nedz savu kāju visā Ēģiptes zemē.” ( 1.Mozus 41:38-44)
 Pēc tam, kad brāļi atpazina Jāzepu, viņi bija pārliecināti ka Jāzeps dusmās atriebsies viņiem par viņu ļaunprātību. Tā vietā Jāzeps uzmundrināja savus brāļus, sakot viņiem, lai tie neskumst jo viss kas notika bija pēc Dieva plāna. Jāzeps teica brāļiem, ka ne viņi viņu aizsūtīja un Ēģipti, bet Dievs, Kurš vēlējās viņus saudzēt un saglabāt viņu dzīvību. 
4 Un Jāzeps sacīja saviem brāļiem: “Nāciet tuvāk klāt!” Un tie pienāca. Un viņš sacīja: “Es esmu Jāzeps, jūsu brālis, kuru jūs pārdevāt uz Ēģipti. 5 Bet tagad neesiet apbēdināti un nebīstieties, ka jūs mani esat šurp pārdevuši, jo Dievs mani šurp sūtījis, lai jums saglabātu dzīvību. 6 Jo šis ir otrais bada gads šinī zemē, un vēl būs pieci gadi, kuros nebūs nedz aršanas, nedz pļaušanas. 7 Bet Dievs mani jums pa priekšu ir sūtījis, lai jums būtu palikšana virs zemes un jums saglabātu dzīvu lielu izglābto pulku. 8 Tā ne jūs mani šurp esat sūtījuši, bet Dievs, un Viņš mani ir iecēlis faraonam par tēvu un par kungu visam viņa namam, un par valdnieku pār visu Ēģiptes zemi. (1.Mozus45:4-8)
 Neskatoties uz to ka Jāzepa brāļi bija pastrādājuši ļaunu attiecībā pret Jāzepu, Dievs vērsa visu to par labu tāpēc, ka Jāzepam bija izpratne par to kādai ir jābūt attieksmei. Jāzeps turpināja būt pateicīgs Dievam ik vienā laikā, kalpojot ar pateicību un prieku. Ja arī tu iemācīsies pateikties un slavēt Dievu par visu un ikvienā laikā, kā to darīja Jāzeps, tad viss, kas bija paredzēts ļauns Dievs vērsīs par labu. Es domāju, ka tagad ir tas brīdis, lai aktivizētu savu derību ar Dievu caur pateicību. < Dievs atbrīvoja tevi no uztraukuma. Pateicies Viņam par to! < Dievs ir dāvājis tev darbu. Pateicies Viņam par to! < Dievs pasargā tavus bērnus. Pateicies Viņam par to! < Dievs atbild uz tavām lūgšanām. Pateicies Viņam par to! < Dievs piedod tev. Pateicies Viņam par to! < Tu esi vesels. Pateicies Viņam par to! < Dievs apmierina tavas vajadzības. Pateicies Viņam par to! Ja tu pastāvīgi pateiksies un slavēsi Dievu, tad tavas svētības nekad nebūs nolādētas, bet tās tikai vairosies! Jēzus Vārdā! Lai svētī un saudzē Dievs katru vienu no jums! Līdz rītam! Mācītājs Rufus Adžiboije

Līdzīgi raksti

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.