Tava laime ir atkarīga no tā, kā labad tu dzīvo!

[dropcap]Š[/dropcap]o svētdien mācītājs Rufus dalījās ar pamācības vārdu. Viņš teica, ka ļoti svarīgi ir alkt pēc Dieva un Viņa klātbūtnes. Ir svarīgi izbaudīt un iepazīt to, cik Dievs ir labs pret katru no mums. Sarežģīti apstākļi, problēmas un grūtības grib katram no mums skaļā balsī paziņot, ka – Dievs tevi nemīl, ka Viņš ir aizmirsis par tevi un nemaz nerūpējas par tevi, ka Dievam ir daudz svarīgākas problēmas. Tā ir mūsu ienaidnieka – sātana, kuru Bībele sauc par meli, balss. Par nožēlu, daudzi cilvēki klausās un tic sātanam, kurš min spilgtus, acīm redzamus faktus, tā spēlējot uz mūsu jūtām un garastāvokli. Ja cilvēks garīgi nepieaug Dievā, tad sātanam ir brīva pieeja viņa prātam. Sātans darbojas dažnedažādos veidos, izmantojot mūsu tuviniekus, kolēģus, kaimiņus, tukšumu sirdī, neapmierinātību ar dzīvi, trūkumu, bagātību, reklāmu, ieradumus utt.. Sātans to dara, lai sasniegtu savu mērķi, kas visiem zināms – nozagtu, nokautu un nomaitātu. Sātans ir ieinteresēts tevi novirzīt no pareizā ceļa. Bet Dievs ir ieinteresēts tajā, lai mēs pieaugtu Dieva patiesības atziņā un Viņa ceļu atziņā, – lai varētu stāties pretī sātanam stiprā ticībā. Bībelē ir teikts: 
Ar glaimu un pavedinājumu pilniem vārdiem viņš(sātans) pamudinās tos, kas sliecas pārkāpt derību, galīgi lauzt savu uzticību Tam Kungam; bet tie ļaudis, kas pazīst savu Dievu, paliks stipri, pastāvēs un rīkosies pēc savas pārliecības.”  (Daniēla 11:32). Bībeles tulkojumā krievu val. „…viņš (sātans) savaldzinās ar glaimiem….”.
 Šajā Rakstu vietā mēs redzam 2-vas cilvēku kategorijas, 2-vas nometnes: sātans ar savu nometni un Dievs ar Savu nometni – Dieva Valstību. Dievs vēlas, lai neviens neietu bojā, bet lai visi mantotu mūžīgo dzīvību. Sātans ar GLAIMIEM pievērš sev tos cilvēkus, kuri darbojas pret derību un rīkojas ļauni. Sātans ir gatavs glaimot tev un teikt to, ko tu gribi dzirdēt, – lai tikai nogrieztu tevi no pareizā ceļa un liktu rīkoties pret Dievu un Viņa derību. Dievam derība ir ļoti svarīga. Jēzū Kristū Dievs ir slēdzis derību ar tevi un mani. Cilvēku, kurš staigā derībā ar Dievu, sātans nevar ar glaimiem vai viltu savaldzināt vai piesaistīt sev. Cilvēks, kurš pazīst un godā Dievu, tiks piepildīts ar Dieva spēku. Tavs spēks ir – personīgā Dieva atziņā un bijībā Dieva priekšā. Kurš lielās, tas lai lielās ar Dievu, un nevis savu spēku, gudrību vai bagātību. Lielies ar atziņu par Dieva ceļiem un Viņa principiem, zināšanām par to, kas patīk un kas nepatīk Dievam. Grūti ir apmānīt vai savaldzināt (pavedināt) cilvēku, kurš pazīst savu Dievu un godā Viņa baušļus. Bībelē tiek runāts par cilvēkiem, kuru prāts tika sagandēts, jo tie neparūpējās par to, lai paturētu Dievu savā prātā. 
„Tad nu tāpat, kā viņi nav turējuši cieņā viņiem doto Dieva atziņu, Dievs sagandējis viņu prātu, ka viņi dara to, kas neklājas.” (Romiešiem 1:28).
 Tu esi atbildīgs par to, lai piepildītu savu prātu un savu sirdi ar Dievu un Viņa vārdu. Cilvēks, kurš piepildīts ar Dieva Vārdu, ir stiprs un nesatricināms savā pārliecībā. Mēs dzīvojam pasaulē, kas pilna sāpju, ciešanu, nodevības, ļaunuma un sērām. Bet, mēs nedrīkstam aizmirst Jēzus teiktos vārdus, ka neesam no šīs pasaules, – jo esam piepildījuši savu prātu un sirdi ar citām domām – ar Dievu un Viņa patiesību. Sātans ieinteresēts tajā, lai mēs nedomātu par to, kas augšā un nepiepildītos ar Dieva Vārdu, bet pieķertos zemes lietām un acīm redzamajam. Sātans ir ieinteresēts atgriezt mūs pie ērtas dzīves, atgriezt pagātnē, – lai tikai mēs netiektos uz to, kurp grib mūs aizvest Dievs.

Līdzīgi raksti

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.