Kāpēc cilvēki izvēlas būt bezatbildīgi? III

Sveicu jūs, dārgie draugi! Labvēlība jums un miers no Dieva Tēva un mūsu Kunga Jēzus Kristus!Es priecājos, ka jūs atrodat laiku, lai mūsu mājas lapā apmeklētu rubriku „ Ikdienas vārds garīgajam stiprinājumam” un nostiprinātos gudrībā , kas apslēpta Dieva Vārdā. Dieva Vārds atnes gaismu mūsu dzīvē.Vienā no saviem Psalmiem Dāvids teica:
„Tiešām, Tu, Kungs, dari gaišu manu spīdekli, mans Dievs dara gaišu manu tumsu.”(Psalms 18:29).
Katram no mums ir nepieciešama apgaismība no Dieva caur Viņa Vārdu.Šodien turpinām sarunu par to, kāpēc cilvēki izvēlas bezatbildīgas dzīves ceļu. Mēs noskaidrojām divus iemeslus, kuri ved cilvēku uz bezatbildību un reizē ar to uz negodu un varas, un autoritātes zaudēšanu. Šie iemesli ir:
  1. bailes
  2. viltīga sirds
Bailes paralizē un ierobežo cilvēku, atņem viņam spēku un uzdrīkstēšanos virzīties uz priekšu, neļauj izpausties tiem talantiem un dāvanām, kas cilvēkam dotas. Bailes laupa cilvēkam ticību Dievam. Viltīga sirds dara cilvēku par egoistu, bet viņa motīvus – netīrus. Tādam cilvēkam ir sveša atbildības sajūta par savu rīcību un vārdiem. Viņš dzīvo pēc principa: „ Es nevienam neko neesmu parādā, bet man ir parādā visi.”Trešais iemesls, kas ved uz bezatbildību, slinkums.Jēzus līdzībā par talentiem Kungs tieši teica savam kalpam, kurš bija noslēpis savu talentu;
„Bet viņa kungs atbildēja tam un sacīja: tu blēdīgais un kūtrais kalps. Ja tu zināji, ka es pļauju, kur neesmu sējis, un salasu, kur neesmu kaisījis.”
Slinks cilvēks neko nevēlas uzsākt darīt, bet pat ja uzsāk, tad nepabeidz, iesākto pametot pusceļā.
„Sliņķis neceps savu medījumu, bet čakls cilvēks kļūst bagāts.”(Salamana pam. 12:27).
Slinks cilvēks visu atliek uz vēlāku laiku. Slinks cilvēks baidās no darba un atbildības.
„Rudens aukstuma dēļ slinkais negrib art, tāpēc pļaujamā laikā viņam būs diedelēt un nenieka nedabūt.
Nemīli miegu, lai tu nekļūtu nabags; lai tavas acis pastāvīgi būtu modras, tad tev maizes pietiks.”(Salamana pam. 20: 4,13).
Dažkārt nabadzība un nesakārtotība ir par iemeslu bezatbildīgai cilvēka dzīvei.
„Gausas rokas dara nabagu, bet čaklas rokas dara bagātu.”(Salamana pam. 10:4).
Kā jau iepriekš minējām, bezatbildīgs cilvēks zaudē to, kas tam ir, par labu tam, kurš uzņemas atbildību.Ja tu vēlies labi dzīvot, ja tu vēlies virzīties Svētā Gara spēkā un svaidījumā, ja tu vēlies lietot varu, autoritāti un būt cilvēku cienīts, bet tajā pat laikā tu nevēlies kustināt smadzenes un rokas, nevēlies uzņemties atbildību, tad negodam un kaunam nebūs robežu tavā dzīvē.Salamana pamācību grāmatā tiek daudz runāts par slinkumu un tā sekām. Es domāju, ka mums derētu izlasīt dažas rakstu vietas, bet es nevēlētos, ka jūs pazaudējat galveno domu, un konkrēti: laiska(slinka) dzīve ved uz bezatbildību, bet bezatbildība uz varas un autoritātes zaudēšanu.
„ Gudrs kalps valdīs pār laiskiem mantiniekiem un sadalīs starp brāļiem mantojumu.” (Salamana pam. 17:2).
Saprātīgs, gudrs cilvēks – tas ir centīgs un atbildīgs cilvēks, kurš māk strādāt un kustināt smadzenes, tas ir cilvēks, kurš atrod laiku tam, lai atjaunotu savu prātu. Saprātīgs cilvēks māk smelties idejas, plānus un domas no pašiem dziļumiem.
„Padoms vīra sirdī ir kā dziļš ūdens, bet gudrs vīrs saprot, kā to izsmelt.”(Salamana pam. 20:5).
Lai arī kalps, bet gudrs, – tāds cilvēks valdīs pār dēlu un dalīs brāļu starpā mantojumu. Ja dēls, sava slinkuma dēļ, neuzņemsies atbildību, viņam drīz nāksies nest nodevas, bet viņa kalps valdīs.
„Čakla roka valdīs, bet rokai, kas gausa un nolaidīga, būs jāveic piespiedu darbi.”(Salamana pam.12:24).
Šai pasaulē vara un kundzība pieder uzcītīgajiem, čaklajiem. Atbildīgi cilvēki vienmēr valdīs savas atbildības sfērās. Vai vēlies lai tev ir vara un autoritāte? Tad sāc uzņemties atbildību vismaz par kaut ko savā dzīvē.Lai Dievs jūs bagātīgi svētī!Līdz rītam!Mācītājs Rufus Adžiboije

Līdzīgi raksti

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.