Kas tā ir par tautu – jebusieši?

[dropcap]S[/dropcap]vētdienas dievkalpojumā mācītājs pabeidza svētrunu sēriju tēmu “Giganti tavā zemē”. Vairāku mēnešu garumā mācītājs izskatīja septiņas tautas, kuras Dievs ir pavēlējis Saviem bērniem izdzīt no Apsolītās zemes. Par šīm tautām ir teikts: 
Un Jozua sacīja: “Šai brīdī jūs paši nomanīsit, ka dzīvais Dievs ir jūsu vidū, jo Viņš dzīdams izdzīs jums pa priekšu kānaāniešus, hetiešus, hīviešus, ferisiešus, girgaziešus, amoriešus un jebusiešus. (Jozuas 3:10).
 Mācītājs ieteica vēlreiz noklausīties visas šīs svētrunas sērijas (šo dievkalpojumu konspektus jūs varat lasīt šeit: Dievalpojumu sērija – Giganti tavā zemē!). Dieva Vārds ir dzīvs un darbojas, tas nav statisks. Katru reizi Dievs uz mums runā kaut ko jaunu. Tāpēc ir svarīgi pastāvīgi piepildīt savu sirdi ar Dieva Vārdu un pārdomāt to, jo tas atnes dzīvību un spēku. Svarīgi un noderīgi katram no mums ir noklausīties atkal un atkal dievkalpojumu ierakstus, lai vārds iesakņotos un atnestu atklāsmi. Taču svarīgi ir klausīties ar pareizu sirdi un pareizu attieksmi.Jau ilgāku laiku Dievs uz mums runā par to, ka Viņš mums ir sagatavojis zemi. Tas ir Viņa apsolījums mums. Zeme, kuru Dievs mums ir sagatavojis, aptver visas mūsu dzīves sfēras. Kopums tam, ko ir apsolījis Dievs, ir Viņa Valstība. Bībelē ir teikts: 
Nebīsties, tu mazais ganāmais pulciņ, jo jūsu Tēvs ir nolēmis jums piešķirt Valstību! (Lūkas 12:32).
 Dievs vēlas dāvāt Saviem bērniem Valstību, kas ir taisnība, miers un prieks Svētajā Garā (Romiešiem 14:17). Bet, lai mēs varētu ieiet šajā zemē – Valstībā – mums nāksies cīnīties un uzvarēt tos garīgos ienaidniekus, kuri atrodas šajā zemē. Mums nāksies cīnīties vairākās frontēs. Pirmā cīņas fronte atrodas mūsu iekšienē, mūsos pašos. Ja mēs neizcīnīsim uzvaru savā iekšienē, tad mēs nespēsim uzvarēt arī citās frontēs. Jēzus Kristus, dzīvodams uz zemes, kļuva par mūsu piemēru. Viņa sirds bija šķīsta Dieva priekšā un pilnībā pakļāvusies Dieva gribas izpildīšanai.Otrā fronte ir pasaule un cilvēki, kas ir ap mums. Viss, kas notiek mums apkārt, zināmā mērā ietekmē mūsu dzīvi. Nelabvēlīgi apstākļi, grūtības, nodevība un aizvainojumi no cilvēku puses – tas viss mūs ietekmē. Un to var darīt mūsu draugi, radinieki, kolēģi, kaimiņi utt. Tā ir fronte, kurā mēs katru dienu atrodamies un kurā ir nepieciešams izcīnīt uzvaru. Bet, ja mēs nebūsim apmācīti, kā uzvarēt, mūsu dzīve tiks sagrauta.

Līdzīgi raksti

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.