Lai mēs kļūtu par šīs pasaules gaismu un zemes sāli, mums ir jābūt noteiktām īpašībām

Sveicu, jūs dārgie draugi, mūsu rubrikā „Ikdienas vārds garīgajam stiprinājumam”! Es lūdzu, lai jūsu dzīvē viss sakārtojas tā, kā to vēlās Dievs. Vakar mēs runājām par to, ka ja mēs nebūsim tādi, kādus mūs vēlās redzēt Dievs, tad mēs nekad nevarēsim reāli ietekmēt šo pasauli. Lai mēs kļūtu par šīs pasaules gaismu un zemes sāli, mums ir jābūt noteiktām īpašībām. Tieši par to mēs šodien parunāsim.    
„Svētīgi garā nabagi, jo tiem pieder Debesu valstība.  Svētīgi tie, kam bēdas, jo tie tiks iepriecināti. Svētīgi lēnprātīgie, jo tie iemantos zemi.  Svētīgi izsalkušie un izslāpušie pēc taisnības, jo tie tiks paēdināti.  Svētīgi žēlsirdīgie, jo tie dabūs žēlastību.  Svētīgi sirdsšķīstie, jo tie Dievu redzēs.  Svētīgi miera nesēji, jo tie tiks saukti par Dieva bērniem.  Svētīgi taisnības dēļ vajātie, jo tiem pieder Debesu valstība.  Svētīgi jūs esat, ja jūs lamā un vajā un ar meliem par jums runā visu ļaunu Manis dēļ.  Esiet priecīgi un līksmi, jo jūsu alga ir liela debesīs, jo tā tie vajājuši praviešus, kas pirms jums bija”. (Mt.5:3-12)
  Būt garā nabagam – nozīmē apzināties savu garīgo nabadzību Dieva priekšā, savu atkarību no Dieva. Cilvēks, kam piemīt šī īpašība, pastāvīgi kontaktējas ar Dievu, jo apzinās, ka bez Dieva viņam nekas neizdosies. Raudāt – nozīmē zemoties Dieva priekšā savu grēku dēļ un citu cilvēku grēku dēļ. Raudošs cilvēks ir cilvēks, kurš apzinās savu garīgo stāvokli, kurš redz sev apkārt notiekošo, kam ir līdzcietība pret cilvēkiem. Tāds cilvēks raud Dieva priekšā, nožēlojot ne tikai savus grēkus, bet arī savas tautas grēkus. Viņš arī aizlūdz, lūdz, sauc uz debesīm, lai viss, kas viņam apkārt izmainās Dievam par godu. Slāpstošie un salkstošie pēc taisnības – tie ir cilvēki, kas deg par taisnību un vēlas redzēt, kā Dieva taisnība piepilda katru sabiedrības sfēru. Pazemīgu cilvēku devīze: „Ne mans prāts, bet Tavs prāts lai notiek!” Pazemīgie ir tie, kas visās lietās pakļauj savu gribu Dieva gribai. Žēlsirdīgie – tie ir tie cilvēki, kas dzīvo ne tikai priekš sevis, bet viņi pamana vajadzības sev apkārt, ņemot dalību šo vajadzību apmierināšanā. Viņi ne tikai ņem no dzīves, bet arī atdod no sevis, darot bagātas citu cilvēku dzīves. Būt sirdsšķīstam — nozīmē būt koncentrētam uz Dievu un Viņa ceļiem. Miera nesēji izprot, cik svarīga ir izlīdzināšanās starp Dievu un cilvēkiem. Tāpēc viņi māk saprasties ar Dievu un cilvēkiem, dzīvojot mierā un harmonijā gan ar Dievu, gan cilvēkiem. Miera nesēji arī palīdz citiem cilvēkiem izlīdzināties ar Dievu un vienam ar otru. Tālāk mēs redzam Мt.5:11-12, ka cilvēki kam piemīt šādas īpašības, ir cilvēki ar ietekmi, kuri spīd priekš Dieva, kuriem ir stipras personīgās attiecības ar Dievu, kuri priecājas Viņā un iet uz priekšu pat tad, kad viņus vajā un apmelo taisnības dēļ. Tādus cilvēkus nav iespējams apturēt! Ļaunums nevar viņus uzvarēt, taisni otrādi, tas palīdz viņiem vēl vairāk spīdēt šajā pasaulē! Virspusējas attiecības ar Dievu neļaus ticīgajiem ieņemt ticības un spēka pozīciju. Jūs nekad nespēsiet parādīt sevi kā šīs pasaules gaismu un zemes sāli, ja vien kaislīgi nemīlēsiet Dievu un neuzturēsiet savas attiecības ar Viņu. Dievs mūs aicina uz to, lai mēs slāptu pēc Dieva un degtu priekš Viņa. Ugunij nepieciešams lai to uzmana un uztur, savādāk tā apdziest. Mums ir ļoti maz laika, tāpēc attieksimies nopietni pret Dievu un Viņa aicinājumu mūsu dzīvei! Lai Tas Kungs jūs šodien svētī! Mācītājs Rufus Adžiboije

Līdzīgi raksti

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.